Чернігівський інститут мистецтв та менеджменту культури
Чернігівський інститут мистецтв та менеджменту культури
Головна » 2011 » Квітень » 1 » Підписання договору про співпрацю
23:02
Підписання договору про співпрацю

31 березня відбулася робоча поїздка до Чернігова ректора Національної академії керівних кадрів культури і мистецтв,  професора, заслуженого працівника освіти України, дійсного члена Академії вищої школи, лауреата Державної премії України в галузі науки і техніки, лауреата премії Академії вищої школи ім. Ярослава Мудрого, члена Національної спілки журналістів України Василя Гнатовича Чернеця.


Голова Чернігівської обласної державної адміністрації Володимир Миколайович Хоменко за участю ректора Академії В.Г.Чернеця та керівництва ЧІММК провів нараду з питань розвитку культурно-мистецької освіти на Чернігівщині. Враховуючи специфіку та культурно-мистецький потенціал регіону, було наголошено на важливості функціонування Чернігівського інституту мистецтв та менеджменту культури, як структурного підрозділу Академії.

 


За підсумками наради між обласною державною адміністрацією, обласною радою та Національною академією керівних кадрів культури і мистецтв підписано договір про співпрацю.

Після наради, в корпусі по вулиці Богунського 55, відбулася зустріч ректора з професорсько-викладацьким складом, працівниками, студентами та слухачами Чернігівського інституту мистецтв та менеджменту культури.










Зустріч пройшла у формі конструктивного діалогу, в ході якого ректор зазначив, що приємно вражений ставленням обласної влади до збереження історико-культурної спадщини регіону, зацікавленістю керівництва області  у розвитку культурно-мистецької освіти, зокрема, нашого навчального закладу.


Змістовна промова ректора викликала ряд запитань від присутніх у залі, а саме, студент IV курсу спеціальності «Менеджмент соціокультурної діяльності», заслужений артист України Володимир Банюк висловив побажання студентів своєї групи стосовно продовження навчання у магістратурі на базі Чернігівського інституту мистецтв та менеджменту культури, на що ректор  дав позитивну відповідь.


Старший викладач інституту, Член Національної спілки журналістів України Анатолій Григорович Мазур висловив пропозицію важливості створення при інституті навчально-інформаційного, культурно-мистецького Центру.   У відповідь ректор пообіцяв підтримати цю ініціативу і порушити клопотання щодо фінансування Центру перед Міністерством культури і туризму України.


На запитання завідувача кафедрою історії, теорії та практики культури, кандидата педагогічних наук, доцента Тамари Володимирівни Скорик про необхідність державного замовлення ректор відповів, що стосовно цього питання Академія уже подала заявку у Міністерство культури і туризму України.


Позитивну відповідь було дано і на запитання  заступника директора з навчальної роботи, кандидата мистецтвознавства Ірини Валеріївни Штанкіної щодо забезпечення бібліотеки інституту підручниками та навчальними посібниками, які видає Академія.


Таким чином, були окреслені питання  щодо перспектив розвитку науково-освітньої діяльності вишу, серед яких: зміцнення матеріально-технічної бази, відкриття нових спеціальностей, запровадження денної форми навчання, підготовка науково-педагогічних кадрів тощо.

В свою чергу, слухачі категорії директори та методисти сільських та районних будинків культури висловили щиру вдячність Інституту за цікаве та змістовне підвищення кваліфікації.


На завершення, директор Чернігівського інституту мистецтв та менеджменту культури НАКККіМ, заслужений працівник культури України, кандидат історичних наук, професор Валентина Мефодіївна Малиневська щиро подякувала ректорові В.Г.Чернецю та начальнику Головного управління культури і охорони культурної спадщини Чернігівської обласної державної адміністрації, заслуженому діячу мистецтв України Сергію Михайловичу Мойсієнку за підтримку та вагому допомогу у становленні та розвитку нашого навчального закладу.


На згадку про зустріч  було зроблено колективне фото.

Категорія: Архів новин | Переглядів: 1526 | Додав: Купрієнко_Ірина | Рейтинг: 2.3/3
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]