Чернігівський інститут мистецтв та менеджменту культури
Чернігівський інститут мистецтв та менеджменту культури
Головна » 2013 » Травень » 10 » Підвищення кваліфікації у Городні (виїзне навчання)
18:57
Підвищення кваліфікації у Городні (виїзне навчання)

З 22.04 по 27.04.2013р. на базі  Городянського районного будинку культури відбулося виїзне навчання з  підвищення кваліфікації категорій:

 

- директори та художні керівники клубних закладів Городянського району.

Тематика навчання: Проблеми та тенденції розвитку закладів культури клубного типу в сучасних умовах

 

- працівники  бібліотек Городянського району.

Тематика навчання: Актуальні питання та оптимізація роботи бібліотек в умовах інформатизації суспільства.

 

У навчанні взяли участь 46  працівників бібліотек Городянського району та 44 директори й художні керівники  клубних закладів та будинків культури Городянського району

Для проведення занять з працівниками бібліотек були запрошені провідні фахівці області у сфері бібліотечної діяльності: директор ОУНБ ім. В.Г.Короленка І.М.Аліференко, зав.відділом обробки документів ОУНБ ім. В.Г.Короленка Л.П.Польовик, зав. науково-методичного відділом ОУНБ ім. В,Г. Короленка О.А.Сльозка, зав. інформаційно-бібліографічного відділом ОУНБ ім. В.Г.Короленка Н.В.Романчук, зав. відділорм краєзнавства ОУНБ ім. В,Г.Короленка І.Я.Каганова, зав. відділом обслуговування обласної бібліотеки для дітей ім. М.Островського Г.М.Вечерська. У ході навчання були розглянуті питання: «Нормативно-правове забезпечення бібліотечної галузі», «Сучасні вимоги до каталогів і картотек у бібліотеках ЦБС», «Планування, облік, звітність у бібліотеках ЦБС. Інноваційні форми і методи популяризації літератури у бібліотеках ЦБС», «інформаційно-бібліографічна робота сільської бібліотеки: стан і перспективи. Ведення каталогів і картотек», «Краєзнавча робота ЦБС», «Інноваційні форми роботи сучасної бібліотеки». У формі конструктивного діалогу пройшов круглий стіл, на якому учасники обмінялись думками щодо  ролі публічних бібліотек у соціокультурному просторі регіону.

Не менш широкою і актуальною була проблематика занять з директорами та художніми керівниками клубних закладів. Багато нової і корисної інформації щодо розвитку закладів культури клубного типу в сучасних умовах слухачі отримали під час лекційно-практичних занять, проведених заслуженим артистом України В.М.Кирилюком, завідуючою відділом культурно-дозвіллєвої діяльності В.П.Карапутою, викладачем Чернігівського музичного училища ім. Л.М. Ревуцького, засл. працівником культури України В.Г.Бойком, викладачем Прилуцького гуманітарно-педагогічного коледжу, досвідченим фахівцем у сфері культурно-дозвіллєвої діяльності О.О.Дубовиком. Зокрема, були розглянуті такі питання: «Організація роботи любительських об’єднань та клубів за інтересами”, «Шляхи реалізації культурних проектів будинками культури в сучасних умовах». «Розвиток фестивального та конкурсного руху в Україні», «Молодіжні інноваційні форми дозвілля. Режисура сучасних клубних заходів». «Сучасні технології в організації міських масових заходів». «Календарно-обрядовий цикл і історичні пісні».

Величезну зацікавленість і схвальні відгуки слухачів обох категорій отримали лекції, прочитані викладачами Чернігівського інституту мистецтв та менеджменту культури: директором ЧІММК НАКККіМ. професором, канд. історичних наук, засл. працівником культури України В.М.Малиневською, професором, канд. педагогічних наук, засл. працівником освіти України М.О.Рудьком, канд. мистецтвознавства, доцентом І.В. Штанкіною, канд. історичних наук С.В.Малишком, канд. філософських наук, доцентом Т.В.Андрійчук. Їх тематика охопила широке коло загальнокультурних і мистецьких проблем, зокрема: «Державні засади культурної політики в Україні», «Феномен духовності», «Українська культура в контексті світової», «Рушник - символ української культури», «Основи християнської культури», «Сутність мистецтва: його види та функції»

Надзвичайно цікаво і динамічно пройшло заняття, на якому ст. науковий співробітник Чернігівського обласного історичного музею ім.б В.В.Тарновського О.В.Трухан ознайомила слухачів з інноваційними  інтерактивними формами роботи з відвідувачами установ культури і мистецтва.

Категорія: Підвищення кваліфікації: | Переглядів: 934 | Додав: chernigovimmk6012 | Теги: Городня, 2013, підвищення кваліфікації | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]