Чернігівський інститут мистецтв та менеджменту культури
Чернігівський інститут мистецтв та менеджменту культури
Головна » 2013 » Квітень » 16 » Підвищення кваліфікації у ЧІММК
22:29
Підвищення кваліфікації у ЧІММК

З 11.03 по 16.03.2013р відбулося підвищення кваліфікації працівників міських бібліотек.

 

Тематика навчання: Інноваційні форми, методи, технології інформаційно-бібліографічного обслуговування в сучасній бібліотеці. Складові ефективної соціокультурної діяльності публічної бібліотеки.

У навчанні взяли участь 28 працівників бібліотек Чернігова, серед яких ОУНБ ім. В.Г.Короленка, міська бібліотека ім.М. Коцюбинського, обласна бібліотека для юнацтва, обласна дитяча бібліотека ім. М.Островського, бібліотека школи мистецтв, бібліотеки-філії № 1 та № 3 для дітей, бібліотеки-філії № 4 та № 5 міської ЦБС.

У ході навчання були розглянуті питання: «Інтерактивні програми та презентації в роботі з відвідувачами», «Бібліотечно-інформаційні ресурси: формування, зберігання, розвиток. Оптимальні форми і технології інформаційно-бібліографічного обслуговування в сучасній бібліотеці.», «Електронні ресурси і послуги в бібліотеці: створення, управління, використання. Соціокультурна діяльність бібліотек. Інноваційні форми і методи популяризації бібліотеки і читання, їх оцінка та рекомендації з практичного застосування».

Для проведення занять були запрошені провідні фахівці у сфері бібліотечної справи Чернігова та Києва. Величезну зацікавленість викликали  лекції професора  НАКККіМ, кандидата історичних наук О.Г.Кириленка, доцента НАКККіМ, доцента НАКККіМ Я.Є. Сошинської. У формі конструктивного діалогу пройшла зустріч з Президентом Української бібліотечної асоціації, заслуженим працівником культури України, директором Інституту післядипломної освіти НАКККіМ. професором, кандидатом педагогічних наук І.О.Шевченко, під час якої було обговорено багато питань щодо проблем та шляхів розвитку бібліотек на сучасному етапі.

 

 

З 18.03 по 23.03.2013р. відбулося підвищення кваліфікації викладачів ПСМНЗ по класу музично-теоретичних дисциплін

 

Тематика навчання: актуальні питання та оптимізація викладання музично – теоретичних дисциплін в початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладах

 

У навчанні взяли участь 16 викладачів ПСМНЗ м. Чернігова  та Чернігівської області : Чернігівської школи мистецтв при музичному училищі ім.. Л.М.Ревуцького, Чернігівської міської школа мистецтв. Чернігівської дитячої музичної школа №2, Бобровицької, Коропської, Бахмацької, Корюківської, Талалаївської, Ічнянської шкіл мистецтв, Остерської та Деснянської дитячих музичних шкіл.

Під час навчання слухачам були запропоновані лекційні і практичні заняття, у ході яких розглядались питання: «Інновації в мистецькій освіті. Оновлення навчально - методичного забезпечення з музично-теоретичних дисциплін в ПМСНЗ. Творчість сучасних українських композиторів для викладачів ДШМ.», «Міжпредметні зв’язки – одна з актуальних проблем початкової освіти.», «Комп’ютерні матеріали як герменевтичний шлях у вивченні предмета музична літературі», «Роль катарсису у викладанні музично-теоретичних дисциплін у ПСМНЗ». Під час екскурсії в Чернігівському історичному музеї ім. В.В.Тарновського слухачі дізналися багато нового і цікавого  про  концертні традиції музичних вечорів кінця ХІХ початку ХХ століть. Темою круглого стола, проведеного директором обласного методичного центру навчальних закладів культури і мистецтв Л.І.Смоляком, стали актуальні питання атестації педагогічних працівників навчальних закладів та навчально-методичних установ культури ознайомив присутніх

Схвальні відгуки слухачі отримали заняття. Проведені доцентом НАКККіМ, кандидатом педагогічних наук О.С.Афоніною,  викладачем  школи мистецтв при Чернігівському музичному училищі ім.. Л.М.Ревуцького Л.Б.Мінасян, кандидатом філософських наук. доцентом Т.В.Андрійчук, ст. викладачем ЧІММК НАКККіМ А.І. Зименко

Категорія: Життя інституту | Переглядів: 1350 | Додав: chernigovimmk6012 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]